Zodra u uw hond bij mij in de trimsalon heeft gebracht begin ik met het voorwerk.

Voorwerken houdt in:

- Nagels knippen

- De hond borstelen en kammen

- Haren uit de gehoorgang verwijderen.

- Voetzooltjes uitscheren/ knippen

- Liezen scheren / knippen

Daarna gaat uw hond in bad en wordt deze gewassen met de shampoo die het beste bij zijn/haar vacht past.

Na het bad wordt de hond gedroogd en geborsteld.

Nu kan uw hond in model gebracht worden zoals vooraf met u besproken is.

Dit kan volgens het officiŽle ras standaard model of een model dat in overleg met U is afgesproken.

Een buikband zorgt er voor dat een hond niet continue gaat zitten tijdens het trimmen en bovendien is het ook een stuk veiligheid dat als ze van de trimtafel vaf will springen, ze zich ander zou ophangen.

Bovenstaande is natuurlijk van toepassing op een complete behandeling.

U kunt natuurlijk ook terecht voor een lekkere wasbeurt of borstelbeurt of nagelknippen.

Dit alles met tussendoor een knuffel en even een keer zitten of liggen als de hond dit nodig heeft.

Ik richt mij op het gedrag van uw hond en gebruik liever geen muilkorf, dit alleen als het niet anders kan, want een rustige sfeer bij en tussen hond en trimmer(ster) is heel belangrijk en voorkomt stress bij uw hond.

Het is belangrijk dat u van te voren aangeeft of uw hond gezondheidsproblemen heeft, b.v. hartkwaal, Epilepsie, Hier kan ik dan extra rekening mee houden tijdens het trimmen van uw hond. Uiteraard is het ook belangrijk dat uw hond goed is uitgelaten voor hij bij ons komt. Bij sommige trimsalons worden ook anaalklieren uitgeknepen. Ik doe dit liever niet. Dit omdat je de klieren onnodig irriteerd en ze alleen maar aan het werk zet om nog meer te produceren. Hoe kunt u zien dat uw hond hier erge last van heeft: als hij zittend op de grond sleetje blijft rijden( over de grond blijft schuiven) of steeds rond de staart bijt of likt, ook kunt u dit ruiken. Zorg dat uw hond het juiste voer krijgt, door goede ontlasting worden de anaalklieren op een natuurlijke wijze geleegd. Voor informatie over het juiste voer kunt u ons altijd bellen. Ook verkopen wij sinds december 2013 vers vlees die bewaard wordt in de vriezer en A merken honden en Katten brokken. Voor informatie en gratis thuisbezorging zie onze website. www.trimsalonjuweel.magix.net/public/

Ik handel in het belang van uw hond. Bij teveel klitten en vervilting moet ik, helaas, uw hond in de meeste gevallen scheren.

Wij rekenen erop dat uw hond vlooien- en tekenvrij bij ons komt Heeft uw hond last van vlooien/teken, kunnen wij een speciale wasbeurt tegen vlooien en/of een teken/vlooienmiddel geven. Ook hebben wij de betere behandelingsspray tegen teken en Vlooien die beter is dan de gangbare middelen. Wij geven deze voor de hond de trimsalon weer verlaat. Sinds Kort hebben wij TICKLESS, deze is uitkomst voor honden met een allergie voor vlooien/tekenmiddelen, deze hang je aan de halsband.Ook voor de mens is er een TICKLESS, dus maanden geen last van teek of vlo, u kunt lekker wandelen en sporten in de natuur. Teken- en vlooien middelen

Hoe vaak een hond naar de trimsalon moet is afhankelijk van de vacht.

Om u een idee te geven:

Poedelvachten: 4 tot 8 keer per jaar( b.v. labradoodle,lagotto)

Ruwharige vachten/Plukvachten: 2 tot 4 maal per jaar

Spanielvachten 4 tot 6 maal per jaar

Wij geven bij uw bezoek aan onze trimsalon aan wat het beste is voor uw hond.

Zo weet u altijd welke behandeling uw hond moet hebben en hoelang deze kan duren.

Wij hopen u en uw hond te mogen begroeten in onze trimsalon.

Yonisha van den Burg

Peter van der Salm